vooraanzicht Gorcums museum

Stadscollectie en Paul van de Vliet op zolderverdieping Gorcums Museum

De expositieruimte op de zolderverdieping van het Gorcums Museum heeft een ware metamorfose ondergaan. Er is nu werk te zien uit de zogenaamde Stadscollectie. Deze Stadscollectie omvat een groot aantal kunstwerken  die na 1945 gemaakt zijn door kunstenaars die in Gorinchem wonen of er gewoond hebben.

 

Gorinchem heeft op het gebied van de beeldende kunst een rijke traditie opgebouwd. Diverse Gorcumse kunstenaars hebben internationale bekendheid verworven zoals Ad Dekkers, Sjoerd Buisman, Marinus Boezem en de nog steeds in Gorinchem wonende Peter Struycken. In de selectie van de Stadscollectie die nu te zien is, is werk van hen opgenomen, maar ook van diverse andere Gorcumse kunstenaars zoals Arie Brinkman, Marja de Raadt, Joke van Kerkwijk en Anja Kok.

 

Extra aandacht is er voor de Gorcumse kunstenaar Paul van de Vliet die geëerd wordt met een breder overzicht. Dit laat zowel zijn vroegste surrealistische schilderijen zien alsook zijn geometrische abstracte tekeningen en de meer recente objecten van metaal en gekleurd karton.

“Rondgeleid door een zeer enthousiaste gids die ons kennis heeft laten maken met een stuk geschiedenis van Gorinchem. Prachtig museum!”

Lodewijk Nolke

“Mooi stadsmuseum.
Aan gezellig plein en leuk wandelen over de stadswal.”

“Altijd wel wat te zien.
Dat een klein museum toch zulke tentoonstellingen kan doen”

Mis niets over het Gorcums Museum en schrijf u in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe tentoonstellingen, aanwinsten en nog veel meer!