Veelgestelde vragen

Lees hier de antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat uw antwoord er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat zijn de openingstijden van de kunstuitleen?

De kunstuitleen heeft  dezelfde ruime openingstijden als het Gorcums Museum. Dit betekent dat de kunstuitleen net als het museum geopend is op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00  uur, donderdag ook van 17.00 tot 20.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Op de donderdag zijn van 17.00 tot 20.00 uur gespecialiseerde medewerkers aanwezig. Handig als u specifieke vragen heeft of extra service wilt.

Kan ik ergens dichtbij parkeren?

Ja, dat kan. Op de Groenmarkt naast het museum is parkeerruimte, of anders in parkeergarage Kazerneplein (zie routebeschrijving). In het centrum van Gorinchem geldt betaald parkeren, behalve op zondag.

Hoe zwaar is zo’n kunstwerk?

Dat hangt ervan af. Schilderijen op doek zijn meestal licht. Grote kunstwerken en kunstwerken met glas ervoor kunnen enkele kilo’s wegen. Al met al valt het met het sjouwen wel mee. Kunt u het kunstwerk niet zelf vervoeren, dan kan de kunstuitleen dit tegen een vergoeding voor u doen.

Kan ik ook abonnee worden als ik niet in Gorinchem woon?

Natuurlijk. De kunstuitleen is er voor Gorinchem maar ook voor de hele regio.

Zijn de kunstwerken verzekerd?

Buiten het museum bent u zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor de kunstwerken die u leent. Gelukkig dekken de meeste WA- en inboedelverzekeringen dit. Als u het niet zeker weet, leest u dan uw verzekeringspolis erop na.

Ik heb nu zo iets moois geleend, ik zou het wel voor altijd willen hebben.

Grote kans dat dit kan. De meeste kunstwerken van de uitleencollectie van het Gorcums Museum zijn ook te koop. Vraag het aan onze medewerkers.

Bestaan jullie al lang?

De Artoteek Gorinchem opende haar deuren in 1986, toen nog in de voormalige Schuttersschool aan de Krijtstraat. Door de jaren heen groeide onze collectie van 800 in het begin tot meer dan 2.000 nu. In 1988, toen we inmiddels naar de Pijlstraat waren verhuisd, konden we onze vijfhonderdste abonnee verwelkomen en vanaf 1993 konden abonnees ook kunstwerken bij ons kopen. Onze huidige locatie hebben we sinds 1995, toen ook het Gorcums Museum op de Grote Markt openging. Vanaf 2020 is de kunstuitleen onderdeel van het museum.

Medewerkers

Adres

Grote Markt 17
4201EB Gorinchem
0183-630717
[email]
Routebeschrijving

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag 10.00 tot 17.00 uur
donderdag ook geopend van 17.00 tot 20.00 uur
zondag 13.00 tot 17.00 uur