Bezoekinformatie

Gorinchem is een unieke, levendige vestingstad aan de Merwede. In het kloppend hart staat het veelzijdige Gorcums Museum. Het vertelt de geschiedenis van de stad en laat Gorcumse kunst uit heden en verleden zien. Bovendien zijn er wisselende tentoonstellingen over kunst, vormgeving en geschiedenis. Bezoek onze verrassende museumshop en restaurant ’t Oude Stadthuys. De VVV bevindt zich ook in het museum. Voor meer informatie over activiteiten in Gorinchem kunt u hier terecht, de VVV bevindt zich bij de balie van het Gorcums Museum.

Vanaf 30 mei 2023 worden de toiletten verbouwd. Dit kan voor enige overlast zorgen tijdens het bezoek aan het museum. De verbouwing duurt tot de bouwvak (24 juli 2023). Uiteraard worden er tijdelijke toiletten beschikbaar gesteld voor bezoekers.

Openingstijden

De historische presentatie van het Gorcums Museum wordt vernieuwd.  Een deel van de vaste opstelling van de historische collectie is daarom momenteel niet toegankelijk. Maar gelukkig is nog heel veel wel te zien, zoals de expositie Te land, ter zee en in de lucht en de collectie oude en hedendaagse kunst van Gorcumse kunstenaars.

Maandag
12.00 – 17.00 uur

Dinsdag t/m zaterdag (Op donderdag tot 20.00 uur)
10.00 – 17.00 uur

Zondag
13.00 – 17.00 uur

Tijdens de openingstijden van het museum is de kunstuitleen ook geopend.

Aangepaste opening

Hemelvaartsdag en 1e Pinksterdag
is het museum geopend van 13.00 – 17.00 uur

2e Pinksterdag  is het museum open van 11.00 – 17.00 uur

Adres

Gorcums Museum
Grote Markt 17
4201 EB Gorinchem

0183-632821
[email]

Het Gorcums Museum is goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.

Museumcafé

Eet- & Drinkerij ’t Oude Stadthuys is een sfeervol restaurant gevestigd op de begane grond van het Gorcums Museum. Op deze historische locatie kunt u even tot rust komen, onthaasten en tijd nemen voor elkaar met een drankje en een hapje. Ook voor een uitgebreide lunch of diner kunt u er terecht, binnen of de terrassen op de Grote Markt en Groenmarkt.

Prijzen

BezoekersPrijs
Volwassenen€5,50
Kinderen 4 t/m 12 jaar en CJP€3,50
Groepen vanaf 10 personen€ 3,50 per persoon
Schoolgroepen€ 2,00 per persoon

Het museum is gratis:

  • Voor vrienden van het museum
  • Op woensdag
  • Tijdens de Culturele Zondag (2e zondag van de maand)
  • Met Museumkaart of ICOM
  • Voor leden van Vereniging Rembrandt
  • Voor leden van Historische Vereniging ‘Oud-Gorcum’
  • Voor abonnees van de kunstuitleen van het museum

Routebeschrijving

Het Gorcums Museum vindt u in het hart van de historische vestingstad. Er is altijd voldoende parkeergelegenheid op loopafstand (zondags gratis) in parkeergarage Kazerneplein of op de Groenmarkt naast het museum. Vanaf treinstation Gorinchem is het tien minuten lopen naar het museum.

Met de auto:

Neem op de A15 of A27 afslag Gorinchem. Ga rechtsaf de Banneweg op. Op de eerste rotonde na de spoorweg volgt u rechtsaf de aanduiding ‘Centrum’. In de Westwagenstraat slaat u rechtsaf de Pompstraat in. U bent nu bij parkeergarage Kazerneplein. Wilt u doorrijden naar het museum zelf, ga dan verderop linksaf de Torenstraat in. Na ongeveer 500 meter bent u op de Groenmarkt bij het museum.

Lopend vanaf het station:

Ga rechtsaf de stationsweg op. Bij de rotonde linksaf. U gaat over de Korte en Lange Brug, volgt de Westwagenstraat en de Gasthuisstraat, tot u rechtsaf gaat, de Kelenstraat in. U bent nu op de Grote Markt bij het museum.

Over het water:

Gorinchem is met diverse veerverbindingen voor fietsers en voetgangers over het water bereikbaar. Voor alle informatie over de routes en dienstregeling, kijk op riveer.nl. Gorinchem is ook een populaire bestemming voor watersporttoerisme. De Gorcumse jachthavens liggen op loopafstand van het Gorcums Museum.

Rondleidingen en groepen

Een rondleiding in het Gorcums Museum? Dat kan! Voor een groep kost een rondleiding met gids € 30,00 tijdens openingstijden en € 40,00 buiten openingstijden. Graag van tevoren aanmelden! We hebben ook rondleidingen voor groepen kinderen

Rondleidingen en groepen

Verhuur en evenementen

Op de eerste verdieping heeft het Gorcums Museum een auditorium. Met zeventiende-eeuwse schilderijen aan de muur en uitzicht over de Grote Markt biedt het auditorium een unieke locatie voor een vergadering, receptie, diner, workshop of presentatie.

Verhuur en evenementen

Museumkaart

Altijd toegang tot dit museum

Hebt u nog geen Museumkaart? Geen probleem. Bij ons aan de balie is de kaart te koop. Hiermee kunt u terecht bij meer dan 400 inspirerende musea. Of bestel de museumkaart online. € 64,90 (incl. eenmalige administratiekosten € 4,95) € 32,45 jeugd t/m 18 jaar

Koop de museumkaart