Bezoekinformatie

Gorinchem is een unieke, levendige vestingstad aan de Merwede. In het kloppend hart staat het veelzijdige Gorcums Museum. Het vertelt de geschiedenis van de stad en laat Gorcumse kunst uit heden en verleden zien. Bovendien zijn er wisselende tentoonstellingen over kunst, vormgeving en geschiedenis. Bezoek onze verrassende museumshop en restaurant ’t Oude Stadthuys. Voor meer informatie over activiteiten in Gorinchem kan je terecht bij de VVV, deze bevindt zich bij de balie van het Gorcums Museum.

 

 

Openingstijden

De historische presentatie van het Gorcums Museum is vernieuwd!  Op zaterdag 9 december is de vernieuwde presentatie geopend. Deze bevindt zich op de eerste verdieping van het museum. Verder is er ook altijd een wissel expositie te bewonderen.

Maandag
Gesloten

Dinsdag t/m zaterdag (Op donderdag tot 20.00 uur)
10.00 – 17.00 uur

Zondag
13.00 – 17.00 uur

Tijdens de openingstijden van het museum is de kunstuitleen ook geopend.

Eerste Pinksterdag geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur
Tweede Pinksterdag geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur

 

Toegankelijkheid

Het Gorcums Museum is goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.

Achter het museum is een parkeerplaats waar speciale parkeerplaatsen zijn.

Museumcafé

Eet- & Drinkerij ’t Oude Stadthuys is een sfeervol restaurant gevestigd op de begane grond van het Gorcums Museum. Op deze historische locatie kunt u even tot rust komen, onthaasten en tijd nemen voor elkaar met een drankje en een hapje. Ook voor een uitgebreide lunch of diner kunt u er terecht, binnen of de terrassen op de Grote Markt en Groenmarkt.

Prijzen

BezoekersPrijs
Volwassenen€5,50
Kinderen 4 t/m 12 jaar en CJP€3,50
Groepen vanaf 10 personen€ 3,50 per persoon
Schoolgroepen€ 2,00 per persoon

Het museum is gratis:

  • Voor vrienden van het museum
  • Op woensdag
  • Tijdens de Culturele Zondag (2e zondag van de maand)
  • Met Museumkaart of ICOM
  • Voor leden van Vereniging Rembrandt
  • Voor leden van Historische Vereniging ‘Oud-Gorcum’
  • Voor abonnees van de kunstuitleen van het museum

Routebeschrijving

Adres

Gorcums Museum
Grote Markt 17
4201 EB Gorinchem

0183-632821
[email]

Het Gorcums Museum vindt u in het hart van de historische vestingstad. Er is altijd voldoende parkeergelegenheid op loopafstand (zondags gratis) in parkeergarages Kazerneplein (5 minuten lopen) of Kazerneplein (10 minuten lopen) of op de Groenmarkt naast het museum. Vanaf treinstation Gorinchem is het 15 minuten lopen naar het museum.

Met de auto:

Neem op de A15 of A27 afslag Gorinchem. Ga rechtsaf de Banneweg op. Op de eerste rotonde na de spoorweg volgt u rechtsaf de aanduiding ‘Centrum’. In de Westwagenstraat slaat u rechtsaf de Pompstraat in. U bent nu bij parkeergarage Kazerneplein. Wilt u doorrijden naar het museum zelf, ga dan verderop linksaf de Torenstraat in. Na ongeveer 500 meter bent u op de Groenmarkt bij het museum.

Lopend vanaf het station:

Ga rechtsaf de stationsweg op. Bij de rotonde linksaf. U gaat over de Korte en Lange Brug, volgt de Westwagenstraat en de Gasthuisstraat, tot u rechtsaf gaat, de Kelenstraat in. U bent nu op de Grote Markt bij het museum.

Over het water:

Gorinchem is met diverse veerverbindingen voor fietsers en voetgangers over het water bereikbaar. Voor alle informatie over de routes en dienstregeling, kijk op riveer.nl. Gorinchem is ook een populaire bestemming voor watersporttoerisme. De Gorcumse jachthavens liggen op loopafstand van het Gorcums Museum.

Rondleidingen en groepen

Een rondleiding in het Gorcums Museum? Dat kan! Voor een groep kost een rondleiding met gids € 30,00 tijdens openingstijden en € 40,00 buiten openingstijden. Graag van tevoren aanmelden! We hebben ook rondleidingen voor groepen kinderen

Rondleidingen en groepen

Verhuur en evenementen

Auditorium

Op de eerste verdieping heeft het Gorcums Museum een auditorium. Met zeventiende-eeuwse schilderijen aan de muur en uitzicht over de Grote Markt biedt het auditorium een unieke locatie voor een vergadering, receptie, diner, workshop of presentatie.

Verhuur en evenementen

Museumkaart

Altijd toegang tot dit museum

Hebt u nog geen Museumkaart? Geen probleem. Bij ons aan de balie is de kaart te koop. Hiermee kunt u terecht bij meer dan 400 inspirerende musea. Of bestel de museumkaart online. € 75,00 (incl. eenmalige administratiekosten € 4,95) € 39,00 jeugd t/m 18 jaar

Koop de museumkaart