Educatie

Met de hele klas naar het museum? Dat kan! Bij het Gorcums Museum nemen we je graag mee door de geschiedenis van de stad, en laten we je kennismaken met kunst. Ons programma is gebaseerd op de exposities. Liever maatwerk? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

 

Als school kunt u lid worden van het Gorcums Museum. U mag dan op afspraak gedurende het hele jaar gratis met uw leerlingen ons museum bezoeken. Alleen wanneer u kiest voor aanvullende activiteiten, zoals een rondleiding of een workshop, brengen wij extra kosten in rekening. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, voorwaarden en tarieven.

Tijden veranderen, maar geschiedenis blijft. De historische presentatie van het Gorcums Museum wordt vernieuwd!

In fases wordt de eerste verdieping van het museum vernieuwd. Daarom steken we dit jaar ook het bijbehorende educatieprogramma in een nieuw jasje.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de vernieuwing van de historische afdeling? Ontvang updates via social media, onze nieuwsbrief en hou onze website in de gaten.

Primair onderwijs

Met één van onze medewerkers op ontdekkingstocht door de geschiedenis of samen kijken naar kunst? Wij bieden diverse mogelijkheden voor zowel de onder- als bovenbouw.

Lees verder

Voortgezet onderwijs

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van de stad, of je laten inspireren door aan de slag te gaan met kunst? Leerlingen uit het voortgezet onderwijs zijn bij ons van harte welkom!

Lees verder

Lesprogramma's op maat

Naast de bestaande programma’s bieden we ook steeds educatieve activiteiten bij de wisselexposities. Ook kunnen we speciaal voor uw eigen lesprogramma iets ontwikkelen. Let op: op woensdag is de entree gratis!

Neem contact op