Kunstuitleen

Om de zoveel tijd iets anders aan uw muur? Bij de kunstuitleen van het Gorcums Museum, voorheen Artoteek Gorinchem, kunt u zelf een keuze maken uit meer dan 2000 kunstwerken om uw huis of bedrijf mooier te maken. Het kost niet veel en de mensen van het museum helpen u graag op weg om iets uit te kiezen wat bij u past. De kunstuitleen van het Gorcums Museum in het hartje van de stad, heeft een afwisselende uitleencollectie en er is altijd wat nieuws.

Let op: vanwege de corona-maatregelen is de kunstuitleen van het Gorcums Museum niet open volgens de reguliere openingstijden.
Wel kunt u ons op afspraak bezoeken.

In de periode dat we gesloten zijn kunt u ook per e-mail de leentermijn verlengen en krijgt u van ons een bevestiging hiervan.

 

Bekijk de uitleencollectie

Openingstijden uitleenbalie
Dinsdag 17.00 – 20.00 u
Vrijdag 14.00 – 20.00 u
Zaterdag 10.00 – 13.00 u

man en vrouw bekijken schilderij kunstuitleen

Kunstuitleen op afspraak geopend

Voor klanten van de kunstuitleen is het mogelijk om – op afspraak – de kunstuitleen te bezoeken en kunstwerken om te ruilen.
Bezoektijden zullen in de regel op een vrijdag of zaterdag zijn.

Hoe werkt dit?

  •  Als klant geeft u, bij voorkeur per e-mail (kunstuitleen@gorinchem.nl) door dat u de kunstuitleen wilt bezoeken.
  • Wij bevestigen dit verzoek en spreken met u een datum met tijdslot af. Elk tijdslot duurt ca. 20 minuten, zodat er genoeg tijd is een mooi kunstwerk uit te kiezen en het oude in te leveren.
  •  Hierna ontvangt u  de afspraakbevestiging die alle informatie bevat voor een veilig en vlot bezoek.
  • Binnen elk tijdslot kunnen maximaal twee personen komen. Dit betekent dat elke klant met maximaal één ander persoon (bijvoorbeeld uw partner) de kunstuitleen kan bezoeken. Uiteraard worden de vereiste regels in acht genomen, zoals de 1,5 meter afstand, voldoende hygiënemaatregelen, het dragen van een mondkapje en thuisblijven bij klachten.

Online bestellen
Het is ook mogelijk om een kunstwerk online te bestellen via onze digitale catalogus en dit bij ons, eveneens op afspraak, op te halen.

 

Voor particulieren

Als particulier leent u een kunstwerk voor een periode van drie maanden of een half jaar. U komt langs, zoekt iets uit en neemt het mee. Maar via onze catalogus op internet en reservering per e-mail kunt u ook vanuit huis een keuze maken.

Voor bedrijven

Kunst in het interieur van uw bedrijf? De kunstuitleen van het Gorcums Museum kan dit voor u verzorgen tegen een aantrekkelijke prijs. Samen met u bepalen we welke uitstraling u wilt, u kunt zelf selecteren of wij maken een selectie voor u. U leent voor de duur van een jaar. Het museum komt de kunstwerken brengen en hangt ze voor u op. Zo is kunst lenen geen kunst!

Medewerkers

Adres

Grote Markt 17
4201EB Gorinchem
0183-630717
[email]
Routebeschrijving

Reguliere openingstijden uitleenbalie

Dinsdag 17.00 - 20.00 u
Vrijdag 14.00 - 20.00 u
Zaterdag 10.00 - 13.00 u