Primair onderwijs

Het hele jaar heeft het Gorcums Museum nieuwe tentoonstellingen over vormgeving, kunst of geschiedenis. Hierbij bieden wij diverse educatieve programma’s aan. Tijdens interactieve rondleidingen worden de leerlingen uitgedaagd zich te laten verrassen en tot het vormen van een eigen mening. Het museum stemt de inhoud van de rondleidingen en workshops graag af op de leerdoelen van uw school.

Educatieve programma's

Bij iedere wissel expositie wordt er passend educatief materiaal ontwikkeld. Zo zal er iedere expositie een speurtocht en een rondleiding zijn. De speurtocht kan met een zelfstandig bezoek gebruikt worden. Liever een rondleiding? Dat kan ook! Rondleidingen zijn op afspraak beschikbaar.

Op de 3e etage van het museum bevindt zich ook de Doe Zolder. Deze wordt per expositie opnieuw ingericht zodat de activiteiten aansluiten op de expositie die op dat moment op de 3e etage te zien is.

Nu is dat de expositie Rondom 3D. Deze expositie gaat over wat voor kunst er allemaal met een 3D printer gemaakt kan worden en hoe de 3D printer op verschillende manieren ingezet kan worden.

Om daar mooi op aan te sluiten kan je op de Doe Zolder:

  • De nieuwe Merwedebrug ontwerpen
  • Een brug bouwen met Artstraws
  • Met een 3D-pen een eigen kunstwerk maken
  • In de virtuele wereld van Open Brush een 3D kunstwerk maken

Wilt u met een klas een rondleiding volgen? Dan delen we de klas meestal in tweeën en volgt de ene helft de rondleiding en mag de andere helft aan de slag op de Doe Zolder. Halverwege worden de groepen afgewisseld. Met welke opdracht de groep aan de slag gaat op de Doe Zolder kan natuurlijk worden afgestemd.

Lesprogramma's op maat

Naast ons eigen educatie aanbod kunnen we natuurlijk ook aansluiten op de lesprogramma’s van de school zelf. Neem voor de mogelijkheden contact op met onze educatie medewerker.

Let op: op woensdag is de entree gratis!

Neem contact op

Kunstpakket van de kunstuitleen

Met school een kunstwerk lenen in onze kunstuitleen? Geen kunst! Met het Basisschool Kunst- pakket leen je als school een jaar lang twee werken voor € 75 of vier voor € 125. Bovendien kunt u vier keer per jaar wisselen. Bijvoorbeeld door met een ‘delegatie’ van drie of vier kinderen nieuwe kunstwerken te komen uitzoeken.