Primair onderwijs

Het hele jaar heeft het Gorcums Museum nieuwe tentoonstellingen over vormgeving, kunst of geschiedenis. Hierbij bieden wij diverse educatieve programma’s aan. Tijdens interactieve rondleidingen worden de leerlingen uitgedaagd zich te laten verrassen en tot het vormen van een eigen mening. Het museum stemt de inhoud van de rondleidingen en workshops graag af op de leerdoelen van uw school.

Educatief programma Te land, ter zee en in de lucht

Binnenkort bieden wij een educatief randprogramma aan voor scholen en groepen bij onze nieuwe tentoonstelling! In Te land, ter zee en in de lucht begeven kunstenaars zich buiten de gebaande paden. Hun voertuigen zoeken het spanningsveld op tussen vorm en functie, realiteit en droom. Tussen wat is en wat kan zijn.

Doe alvast inspiratie op en bekijk hieronder ons aanbod bij afgelopen tentoonstellingen.

Lesprogramma's op maat

Naast de bestaande programma’s bieden we ook steeds educatieve activiteiten bij de wisselexposities. Ook kunnnen we speciaal voor uw eigen lesprogramma iets ontwikkelen. Bespreek de mogelijkheden met een van onze cultuurcoaches. Let op: op woensdag is de entree gratis!

Neem contact op

Kunstpakket van de kunstuitleen

Met school een kunstwerk lenen in onze kunstuitleen? Geen kunst! Met het Basisschool Kunst- pakket leen je als school een jaar lang twee werken voor € 75 of vier voor € 125. Bovendien kunt u vier keer per jaar wisselen. Bijvoorbeeld door met een ‘delegatie’ van drie of vier kinderen nieuwe kunstwerken te komen uitzoeken.