Museumwinkel

Wilt u een leuke souvenir kopen van uw bezoek aan het Gorcums Museum? Dan is er in de museumwinkel ruime keus voor een mooie herinnering. Zo zijn er souvenirs te koop van de VVV die Gorinchem als onderwerp hebben waaronder de bekende Gorcumse Zoute bollen. Wilt u liever een nieuwe aanvulling voor in uw huis, dan is er werk van lokale kunstenaars waar u wellicht een nieuwe schat in ontdekt.

Enkele werken van de kunstuitleen staan ook in de museumwinkel. Hier kunt u inspiratie op doen. Wilt u meer weten over de kunstuitleen? Klik dan op de onderstaande knop:

In de museumwinkel hangt ook een Pakje Kunst automaat. Voor 4,- euro kunt u hier pakje kopen ter grote van een sigarettendoosje met een kunstwerk erin van een lokale kunstenaar. U komt pas na de aankoop te weten wat u gekocht heeft, een heuse verrassing. Door een Pakje Kunst te kopen ondersteunt u lokale kunstenaars.

Beneden op de begane grond bevindt zich naar de museumwinkel en de balie van het museum ook de VVV Mooi Gorinchem waar u terecht kunt voor alle toeristische informatie over Gorinchem en omgeving. Daarnaast bevindt zich in het pand ook restaurant ’t Oude Stadhuys waar u even tot rust kunt komen en kunt genieten van de Gorcumse gastvrijheid.