Voortgezet onderwijs

Met de hele klas naar het museum? Dat kan! Bij het Gorcums Museum nemen we je graag mee door de geschiedenis van de stad, en laten we je kennismaken met kunst. Ons programma is gebaseerd op de exposities. Liever maatwerk? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

Voor de scholen van Gorinchem is een museumpas in leven geroepen. Hiermee kunnen scholen onbeperkt de musea van Gorinchem bezoeken. Benieuwd naar hoe dit werkt? Lees hier dan snel verder!

 

Educatief programma Te land, ter zee en in de lucht

In Te land, ter zee en in de lucht begeven kunstenaars zich buiten de gebaande paden. Hun voertuigen zoeken het spanningsveld op tussen vorm en functie, realiteit en droom. Tussen wat is en wat kan zijn.

Kom met de klas naar het museum en laat je rondleiden door een gids. Loop samen door de tentoonstelling en ontdek verschillende voertuigen in de kunst. Een rondleiding begeleid door een gids kost €30,- naast de entreeprijs.

Liever zelfstandig door het museum? Dat kan! Bij de balie liggen speurtochten die je gratis kan halen. Loop aan de hand van de speurtocht met de klas door de tentoonstelling. Is er nog tijd? Loop dan door naar de zolder! Daar kan je zelf aan de slag om een eigen droom voertuig te maken!

De entree bij schoolgroepen is €2,- per persoon. Wil je een rondleiding met gids? Dan kost dat €30,-.
Op woensdagen is het museum gratis voor bezoek.

 

Lesprogramma's op maat

Naast de bestaande programma’s bieden we ook steeds educatieve activiteiten bij de wisselexposities. Ook kunnnen we speciaal voor uw eigen lesprogramma iets ontwikkelen. Bespreek de mogelijkheden met onze educatie medewerker. Let op: op woensdag is de entree gratis!

Neem contact op