Voortgezet onderwijs

Met de hele klas naar het museum? Dat kan! Bij het Gorcums Museum nemen we je graag mee door de geschiedenis van de stad, en laten we je kennismaken met kunst. Ons programma is gebaseerd op de exposities. Liever maatwerk? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

Voor de scholen van Gorinchem is een museumpas in leven geroepen. Hiermee kunnen scholen onbeperkt de musea van Gorinchem bezoeken. Benieuwd naar hoe dit werkt? Lees hier dan snel verder!

 

Educatief programma

In Rondom PS en Rondom 3D reis je door de innovatieve kant van kunst. Maak kennis met het werk van Peter Struycken, een van de eerste kunstenaars die kunst maakte met het gebruik van een computer. En ontdek de wereld van de 3D kunst op de 3e etage van het museum!

Kom met de klas naar het museum en laat je rondleiden door een gids. Loop samen door de tentoonstelling en ontdek verschillende voertuigen in de kunst. Een rondleiding begeleid door een gids kost €30,- naast de entreeprijs.

Liever zelfstandig door het museum? Dat kan! Bij de balie liggen speurtochten die je gratis kan halen. Loop aan de hand van de speurtocht met de klas door de tentoonstelling. Is er nog tijd? Op de 3e etage is ook de Doe Zolder. Daar kan je zelf aan de slag met verschillende activiteiten!

De entree bij schoolgroepen is €2,- per persoon. Wil je een rondleiding met gids? Dan kost dat €30,-.
Op woensdagen is het museum gratis voor bezoek.