Voor kinderen

Het Gorcums Museum is ook voor kinderen leuk. Doe bijvoorbeeld mee aan de speurtochten of ontdek wat er te doen is op de Doe Zolder!

Benieuwd naar wat er nog meer te doen is? Lees dan snel verder!

Wissel exposities

Bij het Gorcums Museum zijn er per jaar twee expositie wisselingen. Bij iedere expositie wordt er nieuw educatie materiaal gemaakt en natuurlijk ook een leuke speurtocht voor kinderen! De speurtocht is gratis af te halen bij de balie van het museum.

De Doe Zolder

Op de derde verdieping van het museum bevindt zich de Doe Zolder. Hier kunnen bezoekers aan de slag om zelf te experimenteren, te ontwerpen en te creëren. De zolder is een verlengde van de wisselexpositie en wordt ook per expositie opnieuw ingericht.

Op de derde etage is nu de expositie Rondom 3D te zien. Aansluitend op de expositie zijn er verschillende activiteiten waar bezoekers mee aan de slag kunnen:

  • Zo kan je nu aan de slag met 3D pennen. Maak je eigen 3D kunstwerk! Er zijn verschillende sjablonen die je kan gebruiken, maar je kan natuurlijk ook een eigen creatie maken.
  • Niet zo van de 3D pennen, maar wel een passie voor experimenteren? Kom dan een brug bouwen met Artstraws en test hoe sterk deze is!
  • Is tekenen echt jouw ding? Op de Doe Zolder kan je tekenen in een 3D wereld! Stap in de virtuele wereld met een VR-bril en maak een 3D kunstwerk in een digitale omgeving.
  • Heb jij een visionaire blik? Ontwerp dan hoe de nieuwe Merwedebrug eruit moet komen te zien! Je kan zelfs een miniatuur Merwedebrug in elkaar zetten op de zolder. Een leuk aandenken voor als de brug straks weg is!

De VR playground is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Vrienden van het Gorcums Museum en Rivierenlandfonds

Onderwijs

Met de klas naar het museum? Dat kan! Kijk snel op de pagina educatie voor meer informatie.

Educatie