Voor kinderen

Het Gorcums Museum is ook voor kinderen leuk. Doe bijvoorbeeld mee aan de speurtocht die je door de expositie Te Land ter zee en in de lucht heen leidt. Er zijn drie verschillende speurtochten. Iedere speurtocht is aangepast aan verschillende leeftijdscategorieën. Benieuwd naar wat er nog meer te doen is? Lees dan snel verder onder het kopje van de expositie!

Te land, ter zee en in de lucht

Tijdens Te land, ter zee en in de lucht is er ook op onze zolder genoeg te zien en te doen voor jong en oud! Nol Verhoef bouwt een installatie op zolder, waar je ook zelf kunt knutselen. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Het geheugen van Gorinchem

In de historische zaal maak je met ‘Het geheugen van Gorinchem’ een interactieve reis door de tijd, voor iedereen van vijf tot vijfennegentig jaar. Vergelijk vroeger en nu, aan de hand van de uitgebreide collectie van het Gorcums Museum.

De vaste tentoonstelling over de geschiedenis van Gorinchem is in aangepaste vorm te bekijken. Zodra de herinrichting afgerond is zal er voor de jonge bezoekers weer genoeg te doen zijn.

Onderwijs

Met school naar het museum? Ja, dat kan ook! Op onze pagina Educatie staat er meer over.