Voor kinderen

Het Gorcums Museum is ook voor kinderen leuk. Met de speurtocht over Gorinchem in vroeger tijden maak je een echte reis door de tijd. Verder zijn er altijd tentoonstellingen in het museum, die vaak ook voor kinderen interessant zijn. En je kunt met de klas naar het museum en de kunstuitleen.

Te land, ter zee en in de lucht

Tijdens Te land, ter zee en in de lucht is er ook op onze zolder genoeg te zien en te doen voor jong en oud! Nol Verhoef bouwt een installatie op zolder, waar je ook zelf kunt knutselen. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Speurtocht

Het Gorcums Museum verzamelt alles over de stad Gorinchem. We hebben intussen al heel veel spullen, uit heel veel verschillende tijden. Uit de riddertijd, de Gouden Eeuw… Je kunt onze verzameling ontdekken met een speciale speurtocht, die je gratis bij de museumbalie kunt vragen. Zo ga je op stap door de tijd.

Het geheugen van Gorinchem

In de historische zaal maak je met ‘Het geheugen van Gorinchem’ een interactieve reis door de tijd, voor iedereen van vijf tot vijfennegentig jaar. Vergelijk vroeger en nu, aan de hand van de uitgebreide collectie van het Gorcums Museum.

Onderwijs

Met school naar het museum? Ja, dat kan ook! Op onze pagina Educatie staat er meer over.