Uitleencollectie

De uitleencollectie van het Gorcums Museum bevat heel diverse kunstwerken van kunstenaars uit heel Nederland. De uitleencollectie geeft zo breed mogelijk beeld geeft van de kunst van de afgelopen dertig jaar. Ook volgen we kunstenaars uit de stad en regio. In onze collectie vindt u bekende namen als Corneille, Rob Scholte, Salvador Dalí, Jeroen Krabbé en Herman Brood, maar ook minder bekende kunstenaars met verrassend werk.

Onze uitleencollectie is altijd in beweging. Abonnees brengen kunstwerken terug, we kopen veelvuldig nieuwe aan en ruilen met collega-artotheken. Door de jaren heen hebben we ruim 2000 kunstwerken verzameld: schilderijen in olieverf en acryl, maar ook aquarellen, tekeningen, grafisch werk, foto’s, ruimtelijk werk en zelfs sieraden. Kunst in alle denkbare stijlen en technieken. In het museum vertellen we u er graag meer over en hebben we uitgebreide documentatie. En bent u als lener aan een kunstwerk gehecht geraakt? Dan kunt u het vaak ook nog van ons kopen.

Naast kunst uit heel Nederland, heeft het Gorcums Museum werk van kunstenaars uit Gorinchem en de regio in zijn uitleencollectie. Mensen als Arie Brinkman, Marcel Köppen, Bernard Heesen, Marja de Raadt, Olaf Stevens en vele anderen. We vertellen u er graag meer over!

Kunstenaar uitgelicht

Regelmatig staat een kunstenaar centraal die in de uitleencollectie is vertegenwoordigd. De kunstenaar die we uitlichten is:

Marli Turion

lees verder

Medewerkers

Adres

Grote Markt 17
4201EB Gorinchem
0183-630717
[email]
Routebeschrijving

Openingstijden

Wegens de vakantie is de kunstuitleen gesloten van 1 t/m 22 augustus. Vanaf 23 augustus is een ieder weer welkom op:
dinsdag 17.00 - 20.00 uur
vrijdag 14.00 - 20.00 uur
zaterdag 10.00 - 13.00 uur