Hoe werkt het

Kunst lenen? Geen kunst! Als particulier abonnee van de kunstuitleen van het Gorcums Museum kunt u kunst lenen voor drie maanden of een half jaar. U kunt uw keuze maken uit de collectie van de kunstuitleen door bij ons in het museum te snuffelen of door in onze online catalogus te kijken. Tegen een vergoeding kunnen we het kunstwerk ook halen en brengen. Raakt u aan een kunstwerk gehecht, dan kunt u het vaak ook van ons kopen.

Abonnee worden

Voor € 12,50 per jaar bent u als particulier al abonnee. CJP-houders en 60-plussers betalen maar € 9,00. Als abonnee van de kunstuitleen heeft u bovendien gratis toegang tot het Gorcums Museum. U kunt zich aan onze balie inschrijven als abonnee of zich inschrijven via dit formulier.

Lenen

De leentermijn van een kunstwerk is drie maanden. Hierna kunt u nog met drie maanden verlengen. Hoeveel het lenen kost, is afhankelijk van de waarde van het kunstwerk. De waardecategorie staat met een sticker op de achterkant van de kunstwerken aangegeven.

CategorieLeenprijs per drie maanden
Blauw€ 13,50
Groen€ 17,50
Geel€ 20,00

Is een kunstwerk uitgeleend? Door een mail te sturen naar [email] kunt u het gratis reserveren. Ook kunnen we kunstwerken bij u bezorgen en weer afhalen. Dit kost € 8,50 per rit binnen Gorinchem.

Voor bedrijven

Kunst in het interieur van uw bedrijf? De kunstuitleen van het Gorcums Museum kan dit voor u verzorgen tegen een aantrekkelijke prijs. Samen met u bepalen we welke uitstraling u wilt, u kunt zelf selecteren of wij maken een selectie voor u. U leent voor de duur van een jaar. Het museum komt de kunstwerken brengen en hangt ze voor u op.

Een abonnement kost € 61,- per jaar en het lenen kost € 85,- per kunstwerk per jaar. Dat is inclusief advies, vervoer en het plaatsen van de kunstwerken. Genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Neem voor meer informatie contact op met onze coördinator bedrijvenuitleen Jack van Mildert, via [email]. Een afspraak maken of onze collectie bekijken is ook mogelijk buiten onze openingstijden.

Kopen

Het grootste gedeelte van onze uitleencollectie is ook te koop. Dus bent u na een tijdje lenen zo verknocht geraakt aan een kunstwerk dat u het niet meer kwijt wilt, informeer dan eens bij onze medewerkers of u het voor uzelf kunt aanschaffen. Het aankoopbedrag kunt u trouwens afbetalen in jaarlijkse termijnen. Naast kunstwerken verkopen we ook ansichtkaarten, ophangsystemen en kunstcadeaubonnen.

Medewerkers

Adres

Grote Markt 17
4201EB Gorinchem
0183-630717
[email]
Routebeschrijving

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag 10.00 tot 17.00 uur
donderdag ook geopend van 17.00 tot 20.00 uur
zondag 13.00 tot 17.00 uur