Ontdek Gorinchem

Struinen door de vesting, cultuur snuiven, funshoppen en een terrasje pakken. Het kan allemaal in Gorinchem, de mooiste vestingstad van Nederland! Er is genoeg te zien en doen in de levendige vesting. Naast uw bezoek aan het Gorcums Museum kunt u een wandeling maken door de historische binnenstad en over de vestingwallen, waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht over de rivier.

De mooiste vestingstad van Nederland

In 2019 is Gorinchem uitgeroepen tot mooiste vestingstad van Nederland door de ANWB. Gorinchem is een belangrijke vestingstad in zowel de Oude als de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Verken het linielandschap en ontdek de Vestingdriehoek Gorinchem-Woudrichem-Loevestein, verbonden door wandel-, fiets- en vaarroutes met een gezamenlijk verleden. Natuur, cultuur en geschiedenis, voor iedereen nabij. Een bijzondere fietsroute is die van de Geuzen en Martelaren. Ter ere van het 450 jarige bestaan van Nederland zijn er verschillende fietsroutes gemaakt die de geschiedenis van Nederland vertellen. Benieuwd naar de fietsroutes? Klik dan snel verder!

Meer informatie

Toeristische trekpleister

Ook de gezellige Lingehaven is niet te missen. Vanaf de terrassen aan het water heeft u hier een fantastisch uitzicht op de levendige haven met jachten, watersporters en de sluis. De ligging aan de rivier ervaart u nergens zo goed als ‘Buiten de Waterpoort’. Hier vertrekken al eeuwenlang boten en veren. Ook nu nog stapt u er op de voet- en fietsveren naar Woudrichem, Slot Loevestein, Fort Vuren of richting de Biesbosch. Met de veerpont van Riveer kunt u de Vestingdriehoek bezoeken.  De Vestingdriehoek is het gebied tussen de vestingen Gorinchem, Woudrichem, Zaltbommel, Slot Loevestein en Fort Vuren.  Nieuwsgierig geworden? Op de site van Mooi Gorinchem vind je alle informatie.

Meer informatie
© Stichting Gorinchem Citymarketing
© Stichting Gorinchem Citymarketing

Een stad vol cultuur

Het Gorcums Museum bevindt zich in het voormalige stadhuis uit 1860, te midden van het gezellige centrum met terrassen en winkels. Meer culturele geschiedenis kunt u vinden in het Hendrick Hamelmuseum, waar u kennis maakt met deze 17e-eeuwse zeevaarder en zijn spannende avonturen in Korea. Er zijn in de stad diverse galeries en elke tweede zondag van de maand biedt de Culturele Zondag een inspirerende ontdekkingstocht langs culturele locaties.