Doe een dagje Gorinchem

Struinen door de vesting, cultuur snuiven, funshoppen en een terrasje pakken. Het kan allemaal in Gorinchem! Er is genoeg te zien en doen in de levendige vesting. Naast uw bezoek aan het Gorcums Museum kunt u een wandeling maken door de historische binnenstad en over de vestingwallen, en genieten van het prachtige uitzicht over de rivier.

© Stichting Gorinchem Citymarketing

Een stad vol cultuur

Het Gorcums Museum bevindt zich in het voormalige stadhuis uit 1860, te midden van het gezellige centrum met terrassen en winkels. Meer cultuur kunt u snuiven in het Hendrick Hamelmuseum, waar u kennis maakt met deze 17e-eeuwse zeevaarder en zijn spannende avonturen in Korea. Er zijn in de stad diverse galeries en elke tweede zondag van de maand biedt de Culturele Zondag een inspirerende ontdekkingstocht langs culturele locaties.

Toeristische trekpleister

Ook de gezellige Lingehaven is niet te missen. Vanaf de terrassen aan het water heeft u hier een fantastisch uitzicht op de levendige haven met jachten, watersporters en de sluis. De ligging aan de rivier ervaart u nergens zo goed als ‘Buiten de Waterpoort’. Hier vertrekken al eeuwenlang boten en veren. Ook nu nog stapt u er op de voet- en fietsveren naar Woudrichem, Slot Loevestein, Fort Vuren of richting de Biesbosch.

De grootste vestingstad van Nederland

Gorinchem is een belangrijke vestingstad in zowel de Oude als de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Verken het linielandschap en ontdek de Vestingdriehoek Gorinchem-Woudrichem-Loevestein, verbonden door wandel-, fiets- en vaarroutes met een gezamenlijk verleden. Natuur, cultuur en geschiedenis, voor iedereen nabij.