Urban foto safari was een succes

Zondag 12 juni nam fotograaf Johannes van Camp een grote groep cultuurliefhebbers mee op reis door de Gorcumse vesting. De aanleiding voor deze avontuurlijke wandeling was de Urban Fotosafari die de Vrienden van het Gorcums Museum samen met het Gorcums Museum organiseerde voor de culturele zondag.

Vol enthousiasme gaf Van Camp uitleg aan de groep over het schieten van interessante plaatjes met je smartphone. Hij werd daarbij bijgestaan door stadsecoloog Johan Sterk, die de deelnemers wees op bijzondere natuurelementen die van de stedelijke omgeving hun leefgebied hebben gemaakt. Vervolgens was het aan de deelnemers om de combinatie van stad en natuur op originele wijze vast te leggen.

De culturele zondag vindt iedere tweede zondag van de maand plaats in Gorinchem. Diverse culturele organisaties en ondernemers openen die dag hun deuren, en bieden activiteiten aan. Het Gorcums Museum legde met de Urban Fotosafari de verbinding met de tentoonstelling Boeiend?! 1572. In deze tentoonstelling wordt teruggeblikt op het jaar 1572 en andere historische mijlpalen die het lokale stadsbeeld hebben bepaald.

• Wat

Urban foto safari