Otto Haitsma - Een overzicht

Otto Haitsma Banner

Het Huis van Inspiratie organiseert van 7 september tot en met 4 november 2018 de tentoonstelling Otto Haitsma: een overzicht.

Otto Haitsma KleinDe expositie, te zien op de eerste verdieping van het Gorcums Museum, omvat linosneden en een selectie uit het werk dat Haitsma als fotograaf maakte. De kunstenaar werd tachtig jaar geleden geboren in Joure en kwam in 1969 in Gorinchem wonen waar hij zich ontwikkelde als autodidact kunstenaar. Naast zijn beeldend werk gaf hij Engels op verschillende scholen in de stad en was hij medeorganisator van diverse popconcerten waaronder het Popfestival Buiten de Waterpoort in 1974. Hij overleed in 2015 en liet een omvangrijk oeuvre achter.

De selectie voor de expositie van Otto Haitsma werd gemaakt in samenwerking met zijn dochter Elin.

Het Huis van Inspiratie besteedt op de eerste etage van het Gorcums Museum aandacht aan Gorcumse en regionale kunstenaars. Otto Haitsma: een overzicht is tot en met 4 november te bezichtigen.

huisvaninspiratie logo