Activiteiten bij Dromen van Bomen

Banner nieuws

Bij de tentoonstelling Dromen van bomen organiseert het Gorcums Museum diverse activiteiten.

Bomen over bomen
In het kader van de expositie Dromen van bomen programmeert het Huis van Inspiratie activiteiten passend bij dit thema. Elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur ontvangt het Huis van Inspiratie onder het motto 'Dromen over bomen' gasten die in gesprek gaan over bomen.

Locatie: Kamer van de Tussentijd, begane grond van het Gorcums Museum. Deelname is gratis.

Kinderworkshop Dromen van Bomen
Voor kinderen vanaf 5 tot 12 jaar. Na een korte, inspirerende rondleiding langs de kunstwerken ontdekken de kinderen hun creatieve vermogen en maken daarna hun eigen kunstwerk: we versieren stokken en takken.
Datum: woensdag 24 juli 2019, 13.30 uur
Kosten € 2,50 per deelnemer

Doelab voor kinderen: Groeien en knoeien

Op 27 juli 2019 is er een speciale rondleiding voor kinderen door de bomententoonstelling in het Gorcums Museum, georganiseerd door het Huis van Inspiratie. Ontdek de mooiste kunstwerken over bomen in Dromen van bomen. Laat je fantasie wegdromen en maak je eigen kunstwerk in de Kamer van de Tussentijd met boomschors. Wat zie jij in jouw stukje schors? Is het een dolfijn, een zeilboot, een pokemon of iets anders? Ondertussen (van te voren, achteraf) kun je bij Monkeymind kinderyoga staan als een (yoga)boom. Dromen jullie mee over bomen?

Deelname is gratis, aanmelden niet nodig
Tijd: zaterdag 27 juli, 10.00-14.00 uur
Locatie: Kamer van de Tussentijd, Gorcums Museum, Grote Markt 17, Gorinchem

Augustus

Maja Kooistra over 'De aarde, de hemel en de bomen'
Onderzoekster en schrijfter Maja Kooistra vertelt over hoe bomen van oudsher overal ter wereld in het leven van mensen een functie vervullen op het gebied van welzijn, zingeving en levensvragen. Niet alleen volgen bomen de ritmes van zon, maan en sterren, bijzonder krachtige bomen werden van lieverlee door mensen beschouwd als heilig: bij de Kelten en Germanen, maar ook in grote wereldgodsdiensten, zoals het hindoeïsme en boeddhisme. Maja Kooistra laat een aantal voorbeelden zien en vertelt hoeveel mogelijkheden er zijn om nog steeds van de krachten van deze bomen gebruik te maken.

Datum: zondag 11 augustus 2019, 14.00 uur. Toegang gratis.

Richard van DijkRichard van Dijk

Voordracht over kunstenaar Richard van Dijk door Stefan Schevers. In de tentoonstelling is Richard van Dijk (Tilburg 1939-2008) vertegenwoordigd met twee bijzondere schilderijen. Van Dijk bracht de verf met kracht, in dikke lagen aan op het doek. Stefan Schevers, die Van Dijk goed kende, vertelt over het leven en werk van deze eigenzinnige kunstenaar.
Datum: zondag 8 september 2019, 14.00 uur
Toegang gratis.