Fotowedstijd 'De boom in'

Banner nieuws

Bij de tentoonstelling Dromen van bomen organiseert het Gorcums Museum samen met het Huis van Inspiratie de fotowedstijd 'De boom in'. Maak je mooiste, gekste, raarste en vooral inspirerendste bomenfoto en stuur hem in vóór 1 juli 2019. Je foto komt te hangen in de boom in het museum en wie weet word je ook nog de winnaar!

IMG 2432 foto Rein van der Zee thumbExpositie
Bomen blijven intrigeren. Ze zijn niet alleen nuttig en mooi, maar ook de longen van onze planeet. Niet voor niets laten kunstenaars zich al eeuwen door hen inspireren. Het Gorcums Museum organiseert van 30 maart t/m 15 september 2019 de tentoonstelling Dromen van bomen, met een verrassende combinatie van oude en nieuwe werken over de boom en het bos.

Wedstrijd
Het Huis van Inspiratie maakt meedoen een kunst! Kunst is niet alleen maar om naar te kijken in het museum, in iedereen schuilt stiekem een kunstenaar. Daarom daagt het Huis van Inspiratie samen met het Gorcums museum je uit om je creativiteit de vrije loop te laten: maak een of meerdere originele bomenfoto's en stuur deze in. Vertel er een verhaal mee, laat je visie op schoonheid zien, of verbaas de kijker. Niets is te gek, als het maar iets met bomen is!

Hoe werkt het?
Stuur vòòr 1 juli 2019 maximaal drie foto's digitaal (jpg-formaat) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De deskundige jury kiest er eentje uit om tussen de andere inzendingen in de boom in het Gorcums Museum te hangen. Bovendien nomineert de jury in totaal zes foto's voor de eindoverwinning. Vervolgens kunnen bezoekers aan het museum en/of de website hun stem uitbrengen op één van de genomineerde foto's. Voor de maker van de winnende foto ligt het prachtige fotoboek 'Ancient Trees - Portraits of Time' klaar.

Spelregels

Inzenden

• Lever maximaal 3 foto’s in.
  • Uiteraard hebben de foto’s (in de meest ruime zins des woords) betrekking op het thema  'bomen'.
  • Lever de foto’s digitaal aan, in JPEG/JPG-formaat met een minimale resolutie van 300 dpi of minimaal 1,2 Mb (maximaal 20 Mb).
  • Als je wint krijgt je persoonlijk bericht.
  • Door mee te doen aan de fotowedstrijd verleen je aan het Gorcums Museum en het Huis van Inspiratie het gebruiksrecht van het beeld voor alle communicatiedoeleinden.
  • Als deelnemer vrijwaar je het Gorcums Museum en het Huis van Inspiratie voor claims van derden die pretenderen het auteursrecht te hebben en voor claims van geportretteerden.

Nominaties en winnende foto

• Van iedere deelnemer selecteren we één foto, die we printen en ophangen in de boom in het Gorcums Museum. Ze gaan letterlijk 'De boom in'.
  • Een deskundige jury kiest  uit de ingezonden foto’s zes foto’s voor de eindoverwinning.
  • De genomineerde foto’s worden in de publieke ruimte tentoongesteld.
  • De genomineerde foto’s zullen we gelijktijdig met de expositie tonen op de website.
  • Bezoeker aan het Gorcums Museum en aan de website kunnen ten tijde van de expositie één stem uitbrengen op één van de genomineerde foto's .
  • De foto met de meeste publieksstemmen is de eindwinnaar van de wedstijd!
  • Tijdens een feestelijke bijeenkomst maken we de gelukkige eindwinnaar bekend.

Prijzen

• Voor de maker van de winnende foto ligt het prachtige fotoboek ‘Ancient Trees -Portraits of Time’ klaar.
  • De winnende foto bieden we ter publicatie aan bij de pers.