Opening De smaak te pakken

Banner nieuws

De opening van de expositie De smaak te pakken vindt plaats op zaterdag 20 oktober 2018, in de Grote Kerk tegenover het museum.

-> Bekijk de uitnodiging

12.30 Inloop in de Grote Kerk
13.00 Ontvangst en welkom door conservator Rob Kreszner
13.10 Verrassend openingsprogramma met:

Bestsellerauteur - van onder meer ’Ik ook van jou’ en ‘Phileine zegt sorry’ - Ronald Giphart, een van ‘s lands bekendste kookschrijvers

Geluidskunstenaar Logosamphia presenteert full-time kiwiboy: het verhaal van een fruit-instrumentalist & groentefluisteraar

13.30 Oversteek naar het museum voor expositiebezoek en hapje & drankje

’s Middags is in en rond het museum van alles te beleven:

Op de Grote Markt:

12.30 - 17.00

Foodtrucks, grappige mobiele keukens van waaruit, tegen een schappelijke prijs, eten en drinken wordt geserveerd, waaronder Dukes bier, KoffieK-tje, Meneertje Appeltaart, De Smakelijke Tuin en Holy Krab Seafood met heerlijke vis en zeevruchten.

In de bibliotheek aan de Groenmarkt (schuin tegenover het museum):

14.00 - 14.45

Culinair journaliste Jonah Freud, eigenaar van De Kookboekhandel in Amsterdam vertelt over het door haar samengestelde Rijksmuseum kookboek. Bij typisch Nederlandse ingrediënten verzamelde zij gerechten. Kunstwerken uit de collectie van het Rijksmuseum vormen daarvan de basis.

15.00 - 15.30

De Aimabele Schoften met hilarisch Wijncabaret Appellation Contrôlée. Drank en spijs werden nog nooit zo smaakvol voor het voetlicht gebracht.

In de Kamer van de Tussentijd (begane grond van het museum):

Vanaf 13.30

Groenteshow en Tomatenperformance door kunstenaar Adrie Huisman. Laat u verrassen door de veelzijdigheid en bijzondere smaak van verschillende sapjes.

In het auditorium (eerste verdieping van het museum):

14.00

Vertoning van Ratatouille, een leuke computer-animatiefilm uit 2007 over een ratje met passie voor koken, dat er van droomt om een grote Franse topkok te worden.