Tentoonstellingen 2010

Tentoonstellingen 2010

 

'Met de groeten van Sint en Piet'

Sinterklaaspapier_blog

Dit najaar is het Gorcums Museum in de ban van de Goedheiligman, met bijzonder Sinterklaaspapier van verzamelaarster Madelein Duijvestijn en met een speurtocht voor de kleintjes.

27 oktober t/m 5 december 2010.


Lees meer:

PolderPeil

Polderpeil_blog

Gorcumse scholieren laten zien wat zij gemaakt hebben naar aanleiding van de tentoonstelling De polder in beeld en geluid.

18 t/m 28 november 2010.


Lees meer:

De polder in beeld en geluid

De_polder_in_beeld_en_geluid_-_Koe_3

Zacht deinende klaprozen, de geur van hooi, een Hollandse wolkenlucht, donderend geruis van water alsof de polder leegloopt. In de tentoonstelling De polder in beeld en geluid laat het Gorcums Museum het landschap van de Alblasserwaard tot leven komen.

11 september t/m 14 november 2010.


 

Lees meer:

Het Genie van Gorcum - Uit in Waterlinie Zuid

Het_Genie_van_Gorcum_-_Soldaten_2

De Hollandse Waterlinie was het onderwerp van de spannende tentoonstelling Het Genie van Gorcum. Bezoekers konden de historie en de toekomst van het grootste monument van Nederland verkennen.

19 juni t/m 5 september 2010.


 

Lees meer:

Esther - een dagboek - 1942 - uitgesloten en weggevoerd

Esther_-_Dagboek_3

Het Joodse meisje Esther van Vriesland hield in de Tweede Wereldoorlog een dagboek bij, tot ze in 1942 werd opgepakt en in Auschwitz vermoord. Dit bijzondere dagboek was de rode draad van een tentoonstelling over de uitsluiting en vervolging van de Joden in Gorinchem.

17 april t/m 3 oktober 2010.

 

Lees meer:

Olaf Stevens - Drie werelden

Olaf_Stevens_-_Algemeen

Natuurlijke harmonie en universele schoonheid, in een vrolijk decor. Dat is waar de Gorcumse ontwerper Olaf Stevens naar streeft. Het museum toonde een overzicht zijn werk. Bovendien was Stevens als 'Artist in residence' zelf op gezette tijden in het museum aan het werk.

24 april t/m 13 juni 2010

Lees meer: