Expositie KleurTonen geopend

Eindelijk was het dan zover! Op zaterdag 30 oktober opende het Gorcums Museum de tentoonstelling KleurTonen. In aangepaste vorm, maar wel geheel in stijl met de expositie, waren er vijf tijdvakken ingericht waarin steeds op basis van één kleur een openingshandeling werd verricht. Zowel het openingswoord als de catering en de muziek waren op deze kleur afgestemd. Bovendien ontvingen alle bezoekers van de Stichting Vrienden van het Gorcums Museum een goodiebag in de kleur van de opening. Na dit officiële moment gingen de zaaldeuren open en mochten bezoekers de expositie gaan bewonderen.

Intensieve zoektocht

Maandenlang werden er achter de schermen al voorbereidingen getroffen. Nadat het concept was vastgesteld – een expositie bestaande uit enkel monochrome werken – begon een intensieve zoektocht naar geschikte objecten. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed werd aangeschreven en er werd een beroep gedaan op een groep verzamelaars. Al snel bleek echter dat niet voor alle beoogde kleuren voldoende kunstwerken verkregen konden worden, waarna het team ook een groot aantal kunstenaars heeft aangeschreven met een verzoek tot deelname.

Ruim 70 kunstenaars

De meeste partijen waaraan medewerking werd gevraagd reageerden enthousiast en waren bereid om één of meerdere kunstwerken af te staan. En zo kon het team een aantal weken geleden aan de slag met het inrichten van de museumzalen met werk van ruim 70 kunstenaars. Een trouwe groep vrijwilligers toonde zich bovendien bereid om te komen helpen bij het boren, schroeven, plakken en schoonmaken. En vervolgens was het grote moment daar: De opening van KleurTonen!

De expositie KleurTonen is nog t/m 20 maart 2022 in het Gorcums Museum te bewonderen. In verband met de coronamaatregelen is vanaf zaterdag 6 november een coronatoegangsbewijs verplicht.