Open Dag Gorcums Museum en Artoteek 2018

Banner nieuws

Zaterdag 24 november 2018 is het weer zover! Dan vieren Artoteek en Gorcums Museum samen met hun partners van het Huis van Inspiratie de jaarlijkse Open Dag. Er is een feestelijk programma met diverse activiteiten, muziek en aanbiedingen! Alles speelt zich af in het Gorcums Museum op de Grote Markt in Gorinchem. De toegang is de hele dag, van 10.00 tot 17.00 uur, gratis. U bent van harte uitgenodigd!

Opendag2018 thumbFeestelijk programma zaterdag 24 november 2018 van 10.00 tot 17.00 uur

Onthaal met kunsttaart (op = op), koffie, thee of frisdrank.

Levende muziek met De Giesser Wildevrouwen om 11.00 & 12.15 uur en Boezem Boys om 16.00 uur.

Expositie De smaak te pakken (voedsel in & als kunst). Rond dit smakelijke thema is werk te zien van ruim 50 kunstenaars uit verleden en heden. Met een rondleiding om 13.30 uur.

Lezing 'Eten verbindt ons', door kunsthistorica Fleur Dérogée om 14.30 uur.

Workshop van ecologisch kunstenaar en exposant Angelique van der Valk van 12.00 tot 16.00 uur.

Kunstenaar Esther Derkx demonstreert haar chocoladezeefdrukken op tegels en borden.

Grabbelton met leuke cadeautjes voor de kinderen.

Presentaties van de partners van het Huis van Inspiratie met o.a. het 'Doe Lab'' en 'De Boom van Tolerantie' in de Kamer van de Tussentijd.

Pizza's bakken door de LimonadeBrigade.

Kindergrime.

Extra voor bezoekers en nieuwe en bestaande abonnees van Artoteek Gorinchem!

Nieuwe abonnees krijgen een mooi welkomstgeschenk! Keuze uit diverse cadeaus (op = op). Of kies voor drie maanden gratis lenen.

Bestaande abonnees kunnen twee kunstwerken lenen voor de prijs van één.

Bestaande abonnees krijgen een cadeautje: een mooi vormgegeven witte schepijslepel (op = op).

Elke bezoeker krijgt een lot en elke abonnee krijgt twee loten met kans op mooie prijzen! De eerste prijs is een kunstobject van Jacqueline Schäfer. Tweede prijs is het nieuwste kookboek van schrijver Ronald Giphart. Derde prijs: Gorcums bier met glas. Vierde prijs: twee fruitzeepjes. Trekking verloting is dezelfde dag om 17.00 uur in de Artoteek.

Presentatie van nieuwe kunstwerken van o.a. Anutosh, Herman Brood, Dominique Chan, Corneille, Klaas Gubbels, Emilio Kruithof en Alexander Vogels. Deze kunnen direct geleend worden!

Emilio Kruithof Mask klein  Brauck Lavande en Provence klein  Herman Brood klein  Alexander Vogels klein

v.l.n.r. Emilio Kruithof, Brauck, Herman Brood, Alexander Vogels

Corneille klein  Anutosh klein  Amerentske Koopman klein

v.l.n.r. Corneille, Anutosh, Amerentske Koopman

Wij zien u graag op zaterdag 24 november!