Open dag op 11 november

Banner nieuws

Zaterdag 11 november 2017 viert het Huis van Inspiratie Open Dag! Ook het Gorcums Museum en de Artoteek doen  hieraan mee. De Open Dag is op twee locaties: het museum op de Grote Markt en de naburige bibliotheek op de Groenmarkt. Er wordt flink uitgepakt met een feestelijk programma, van 10.00 tot 17.00 uur. Natuurlijk is de entree gratis! BezoekTrio TAAS de exposities of laat je rondleiden, er zijn demonstraties, activiteiten voor kinderen en er is muziek. De Artoteek presenteert haar nieuwe kunstwerken en nieuwe abonnees kunnen drie maanden gratis lenen. Elke bezoeker van de Artoteek krijgt bovendien een gratis lot met kans op mooie prijzen.

Op beide locaties:

• Feestelijk onthaal met kunsttaart (op is op!), koffie, thee of frisdrank.
  • Diverse optredens van Trio TAAS tussen 10 en 17 uur.
  • Glasconcert van Romeo, tussen 10 en 13 uur.

In Gorcums Museum en Artoteek:

• Expositie Glass 4 ever, tentoonstelling van hedendaags beeldend  glas van dertig Nederlandse en buitenlandse glaskunstenaars. Rondleidingen om 13.30 en 15.30 uur.
  • Marta Klonowska Demoiselle en PolonoiseExpositie Verbonden, de  exposerende kunstenaars Annelies Dölle en Jopke van Mersbergen zijn de hele dag aanwezig.
  • Kinderschmink door Martine Kleerekoper.
  • Grabbelton met leuke cadeautjes voor de kinderen.
  • Demonstratie kunstenaar Marleen van Zwienen. Zij werkt aan een glassculptuur en geeft uitleg; de hele dag.
  • Presentatie nieuwe kunstwerken  Artoteek. Getoond worden nieuwe kunstwerken van o.a. Elvira Bach, Herman Brood, Corneille en Jan Cremer.
  • Nieuwe abonnees van Artoteek Gorinchem krijgen een mooi welkomstgeschenk! Of kies voor drie maanden gratis lenen.
  • Gratis verloting voor bezoekers van de Artoteek en win een kunstwerk van Corneille of twee borrelglazen van Bernard Heesen! Trekking is om 17 uur in de Artoteek.
  • Voordelige ‘open-dag-lunch’ in ’t Oude Stadthuys tussen de middag.

workshop brushletteren door Studio Suikerzoet In de bibliotheek:

• Workshop brushletteren door Studio Suikerzoet. Gratis workshop van 60 minuten die start om 10 en 11 uur in de bibliotheek. Deelnemers oefenen met het mooie en kleurrijke brushletteren en verlaten de bibliotheek met een zelfgetekende kaart. Er wordt stilgestaan bij het juiste gebruik van de brushpen, hoe houdt je hem nu vast en hoe maak je nu die zogenaamde 'up & downstrokes'. Daarna mag je het geleerde in de praktijk brengen en een mooie A5 mini poster maken. Aanmelden via debibliotheekaanzet.nl.
  • 'Maak je eigen flessenpost'. Heb jij wel eens flessenpost gemaakt, of gevonden? Op deze dag kan je een fles versieren en er een brief of boodschap in schrijven. Je kunt een boodschap schrijven voor iemand die je al heel lang wat wilde schrijven, een wens voor een totaal onbekende of misschien wel een lieve brief voor de allerliefste.
  • Presentatie  van flessenpostboeken, de hele dag.
  • Presentatie kinderkunstuitleen, de hele dag.

Voor bezoekers wordt het volledige programma op 11 november getoond op infoborden op de beide locaties.