Zondag 11 februari Glasmiddag in het museum!

Banner nieuws

Op zondag 11 februari 2018 staat het Gorcums Museum - op die dag gratis toegankelijk - helemaal in het teken van de succesvolle expositie Glass 4 Ever. Die middag, vanaf 13.00 uur, zullen zo’n tien kunstenaars aanwezig zijn om hun werk toe te lichten. Het museum verwacht onder meer Olaf Stevens, Sebastiaan Coppens, Xandra Bremers, Paul Funken, Bikkel, Albert Hendriks, Caroline Prisse, Nataliya Vladychco en Krista Israel. Mogelijk zullen ook de La Torre Brothers vertegenwoordigd zijn.

Thumb Albert Hendriks De oogst witte druiven 2200 

Het biedt de museumbezoekers een unieke gelegenheid om kunstenaars in levenden lijve te ontmoeten en met hen te spreken de totstandkoming van de prachtige creaties die zij voor de expositie beschikbaar stelden.Ook conservatoren Jack van Mildert en Piet Augustijn (voorheen conservator  hedendaagse kunst van het museum) geven acte de présence.

 

Piet Augustijn verzorgt een voordracht over glas in de beeldende kunst van nu.  Hij is mede samensteller van de expositie en autoriteit op het gebied van o.a. glas en keramiek. Zijn voordracht begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.