Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Banner Voortgezet onderwijs 3

Naast de onderstaande programma's zijn ook andere rondleidingen en workshops mogelijk, bijvoorbeeld over lopende tentoonstellingen of andere onderwerpen. Neem daarvoor even contact met ons op, via 0183-632821 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Kunst voor Kids

Een kennismaking met de culturele instellingen in Gorinchem voor leerlingen van de brugklas. Leerlingen gaan kijken in het Gorcums Museum, Schouwburg De Nieuwe Doelen, de bibliotheek, theater 't Pand, de Artoteek, Muziekpunt, het Jeugdatelier en het Regionaal Archief, overal ongeveer een half uur. Kunst voor Kids wordt ieder jaar in september gehouden.

 

Klein plaatje scholierenexpositieTentoonstellingen

Elke paar maanden opent er in het Gorcums Museum weer een nieuwe tentoonstelling over vormgeving, kunst of geschiedenis. Hierbij kunnen we graag een rondleiding, workshop of lesbrief voor u verzorgen. De afgelopen jaren maakten leerlingen al filmpjes, mode-ontwerpen, popfoto's of kregen ze een les saxofoonspelen. Bij de tentoonstellingen zijn er kijkwijzers en lesbrieven beschikbaar, een rondleiding kost € 30, tijd 60 minuten, aantal maximaal 30 leerlingen. Deze kosten voor de rondleiding geldt ook voor scholen die lid(contribuant) zijn van het museum.

 

Scholierenproject
Een keer per jaar organiseert het museum een tentoonstelling met daaraan gekoppeld een scholierenproject, de leerlingen van het primair-en voortgezet onderwijs bezoeken de tentoonstelling en gaan op school werken aan diverse lesobjecten. Vaak komen er kunstenaars op school om een gastles geven Speciale aandacht gaat uit naar de VMBO-scholen in Gorinchem.
In 2017 was het de tentoonstelling De Koe in de Kunst, in 2018 komt de tentoonstelling Voor de draad ermee!, de kunst van het borduren van 7 april t/m 9 november 2018. Na de tentoonstelling komt er in het museum een scholierententoonstelling van het gemaakte werk op school.

 

Kijkwijzer CKV

Aan de balie van het museum is een kijkwijzer CKV voor individuele leerlingen verkrijgbaar, om ze op weg te helpen bij het beschrijven van een kunstwerk voor CKV. We kunnen op verzoek ook een op maat gemaakte, op het museum toegesneden kijkwijzer leveren voor een hele klas. Neem hiervoor contact met ons op!