Martin Copier - Geef me de ruimte

Martin Copier BannerKunstenaar Martin Copier exposeert van 28 februari tot en met 18 juni 2017 op de eerste etage van het Gorcums Museum. De etage waar in samenwerking met het Huis van Inspiratie aandacht besteed wordt aan regionale kunst van amateurs en professionals.

Martin Copier studeerde in 2005 af aan de kunstacademie St. Joost in Breda en woont en werkt sindsdien in zijn atelier aan de Kruisstraat in Werkendam. Naast het figuratieve werk dat hij in opdracht vervaardigt, maakt hij abstracte schilderijen en objecten waarin het begrip ruimte een terugkerend thema is. De afgelopen maanden heeft de kunstenaar zich volledig toegelegd op een serie doeken die hij speciaal voor de tentoonstellingsruimte in het museum heeft gemaakt. De schilderijen waarin diepte en gelaagdheid gesuggereerd worden door het kleur- en lijnenspel, vullen elkaar aan en vormen gezamenlijk een totaalconcept dat de titel ‘Geef me de ruimte’ mee kreeg.